Nicole van Vessum
Directeur theaterfestival De Parade

De Parade

De Parade is een heel gezellig en toegankelijk theaterfestival. Als je er nog nooit bent geweest is het zeker een aanrader om eens te gaan. Je koopt een kaartje om het terrein op te komen en vervolgens kies je zelf welke voorstelling je wilt volgen. Poëzie, comedy, dans, muziek, voor iedereen is er iets leuks. De sfeer is relaxed en gezellig. Of je nu 4 bent of 84. Op het terrein staan lange tafels waar je gezellig aanschuift voor een hapje en drankje. En juist aan die tafels hebben mensen de leukste gesprekken met ‘vreemden’. 

Pittig

Directeur zijn van theaterfestival De Parade is een fantastische baan, maar ook heel druk. Mensen vragen wel eens wat ik de rest van het jaar doe, ze denken dat ik alleen in de zomermaanden aan het werk ben tijdens de festivaldagen. Dat is natuurlijk niet zo. We zijn het hele jaar bezig met de voorbereidingen. Het wordt alleen maar pittiger. Er zijn zoveel nieuwe regels en voorschriften bijgekomen dat het echt een hele klus is om alleen al de vergunningen voor elkaar te krijgen. 

Dankbaar

Tijdens de Covid-periode lag alles plat, dat was echt niet leuk. Dan moet je toch proberen iedereen gemotiveerd te houden, terwijl je zelf ook niet blij wordt van de situatie. Dan ben je ineens bezig met steunmaatregelen in plaats van met je programmering. Gelukkig is dat voorbij. Als ik nu in het theater zit en een voorstelling bekijk ben ik aan werk, maar ben ik ook heel dankbaar. Dan denk ik; wat een leuke baan heb ik toch. 

Blubber

Ik maak de gekste dingen mee in m’n werk. Soms zijn ze zo bizar dat ik er maar gewoon om moet lachen. We hebben wel eens gehad dat het zo hard regende tijdens de opbouw, dat het festivalterrein één grote blubber bende was geworden. Werkelijk álles bleef vastzitten in deze bende, van onze regenlaarzen tot de traktoren. Dan kan je bij de pakken neer gaan zitten, of je kan er het beste van maken. Je moet toch door. Af en toe om dingen lachen helpt je om te relativeren. 

Balans

Ik heb altijd veel gewerkt. Soms vraag ik me wel eens af of ik niet te weinig tijd aan m’n gezin heb besteed. Of de balans wel juist was. Had ik niet meer van mijn kinderen moeten genieten toen ze klein waren. Of ik me schuldig voel? Ja, misschien soms wel een beetje, maar ik denk dat het meer komt doordat komt wat ‘men’ er van vindt. Nederland is gelukkig aan het veranderen. Werkende vrouwen krijgen steeds meer ruimte. Toen ik moeder werd vroegen mensen mij of ik bleef werken. Dat werd nooit aan vaders gevraagd. Best raar toch? Als mensen me nu dit soort vragen stellen, zeg ik wat ik ervan vind. Vroeger durfde ik dat niet. Dat is het voordeel van ouder worden; durven te zeggen wat je vindt. 

Vakantie

Wat ik nog zou willen in mijn leven? Nou, een heerlijke lange vakantie. Zo eentje die 3, 4 weken duurt. Even helemaal niets. Dat komt er ooit vast wel van. Nu lukt dat nog niet. We zijn echt nog volop in de opbouw na de Corona periode. 

Te chique

Kleding hoor bij mijn identiteit, ik draag graag waar ik me prettig in voel. Dat het soms misschien een beetje te chique is voor op het festivalterrein dat zei dan maar zo. De stijl van Je m’ appelle vind ik heel mooi. Ik shop ook graag online, vooral ’s nachts als ik niet kan slapen. Heerlijk vind ik dat. Verder ben ik een effectieve shopper, ik heb niet het geduld om uren de stad in te gaan om te winkelen. 

Million Dollar Tip

Heb geen spijt van dingen, je kan het toch niet meer veranderen. Het is zonde van je energie. Focus je liever op het nu en blijf vooral lekker in het leven staan. 

Vier het leven!

We hebben allemaal van die dingen waar we blij van worden. Lekker eten, wijntje… je kent het wel. Daar kan ik echt van genieten. Ik word er ook ongelofelijk blij van wanneer ik jonge mensen zie starten bij De Parade om zich vervolgens te ontwikkelen tot de beste artiesten. Dat ik onderdeel uit mag maken van dat proces vind ik echt geweldig. 

Waar ik toch wel het meeste profijt van heb in mijn leven is; niet te bang zijn, gewoon doen! Echt, het brengt te mooiste dingen.


De Parade is ons favoriete Festival! Shop en maak kans op 4 tickets!
In de maand juni 2023 maak je bij iedere aankoop die je doet in onze online Boutique kans op 4 tickets voor theaterfestival 'de Parade'. Je hoeft er helemaal niets voor te doen, want meespelen doe je automatisch! Makkelijk toch ;)! Iedere week kiezen we een winnaar die persoonlijk bericht van ons krijgt. De Parade is te bezoeken in 4 verschillende steden; Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Denk je er vast over na naar welke stad je graag zou willen? Met een beetje geluk zien we je daar!

Eindhoven | 23 juni - 2 juli 2023
Den Haag | 7 juli - 23 juli 2023
Utrecht | 28 juli - 13 augustus 2023
Amsterdam | 18 augustus - 3 september 2023

Bekijk hier de actievoorwaarden