Verduurzamen doe je samen

De wereld om ons heen verandert. De bewustheid rondom het milieu en de zorg daarvoor speelt een steeds grotere rol hierbij. We kunnen onze ogen allemaal niet langer blijven sluiten hiervoor en zullen ieder een eigen steentje hieraan moeten bijdragen. Want duurzaamheid is wel iets wat we samen kunnen doen!

Duurzame initiatieven

Als bedrijf willen we graag onze verantwoordelijkheid nemen. We vinden het onze plicht om bij te dragen aan een beter milieu, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie. We hebben onszelf daarom doelen gesteld die hoog op onze prioriteitenlijst staan.

CO2-footprint

Onze klanten kiezen graag voor het gemak van online shoppen. Lekker winkelen op het moment dat het beste uitkomt. Dat snappen wij als geen ander. Wij pakken die bestellingen dan ook met plezier in en laten ze door DHL de volgende dag al bij je bezorgen. Zo gaat dat ook bij onze online collega’s. Al met al zorgt dat in Nederland voor miljoenen pakketjes per jaar en heel veel bezorgbusjes die heel veel kilometers maken…. Wil je zelf bijdragen aan reducering van die kilometers om de CO2 uitstoot te verminderen, kies dan voor een DHL pick-up point en combineer het ophalen van je pakketje met de boodschappen die je toch al moet doen. Dat zorgt voor gemiddeld 95% minder CO2-uitstoot dan laten bezorgen. Wij motiveren dat graag en gaan dat belonen met korting op de bezorgkosten wanneer je voor een DHL pick-up point kiest. Onze bezorgpartner DHL compenseert 100% middels hun GoGreen programma en investeert bovendien in elektrische voertuigen, groene City Hubs en sorteercentra.

Anderen blij maken

Er is niets leukers dan geven en een ander blij maken. Zo zorgt Je m’appelle ervoor dat de retouren die niet verwerkt kunnen worden niet op de kledingstapel terecht komen, maar naar een project gaat dat er voor zorgt dat ook mensen met een kleine portemonnee kleding kunnen shoppen. Van de opbrengsten worden onder andere opleidingstrajecten gestart en de bouw van scholen gefinancierd in onder andere Albanië, Elandsdoorn en Kenya. De kleding die niet verkocht wordt gaat vervolgens naar instellingen en landen die het heel goed kunnen gebruiken.

Duurzame initiatieven in de toekomst

We streven ernaar om de duurzaamheid van onze collecties te verbeteren. Wij willen dit in de toekomst in verschillende stappen doen:

In 2023 moet 15% van onze volledige collectie gemaakt zijn van gerecycled, organisch of bio based materiaal
In 2025 moet 25% van onze volledige collectie gemaakt zijn van gerecycled, organisch of bio based materiaal
In 2030 moet 50% van onze volledige collectie gemaakt zijn van gerecycled, organisch of bio based materiaal


Je m’appelle Marché

We zijn trots op de kwaliteit van onze producten. Doordat we werken met hoogwaardige materialen gaat onze kleding langer mee en blijft het dus ook langer mooier, wat zorgt voor minder 'waste'. Toch vinden we het allemaal leuk om regelmatig iets nieuws te kopen. Om te zorgen dat onze kleding niet op de steeds groeiende kledingstapel terecht komt ontwikkelt Je m’appelle een online shop waar je je ‘oude’ Je m’appelle  producten kan verkopen. Zo draag je bij aan sustainability en maak je een ander blij. In 2025 moet onze Marché live zijn

Wees lief voor je kleding

Wanneer je kleding met liefde koopt, kun je het ook zo behandelen. Door je kleding goed te behandelen, gaat het langer mee. Zo kan je op een duurzame manier met je kleding omgaan vooral op het gebied van reinigen.

Kleding wordt over het algemeen veel te vaak gewassen en dat laat een CO2 voetdruk achter. Dit kun je verminderen door de volgende tips:

  • Was kleding niet te vaak; handmatig kun je ook al veel vlekken verwijderen. Kleding na dragen goed laten luchten, om een wasbeurt uit te stellen
  • Was niet op te hoge temperatuur; de temperatuur die aangegeven wordt op het etiket is een maximaal advies, bij lagere temp wordt het ook al schoon door zeepproducten en de wasmachine.
  • Maak minder gebruik van de wasdroger, ophangen is een duurzaam alternatief. Naast energie besparen, kreukt je kleding ook veel minder en blijft het beter in vorm.
  • Strijken; is zeker niet bij elk kledingstuk noodzakelijk! Wanneer je de natte was direct uithangt, scheelt dit al heel veel kreukels (lees: ook inspanning & energie!) net zoals een vochtige badkamer. Het effect van stoom maakt de kleding glad. Travelkwaliteit hoeft helemaal niet gestreken te worden!

Natuurlijk koop je wat je mooi vindt en dat moet zeker zo blijven vinden wij. Want fashion heeft nog steeds de 'fun' factor; je moet er vooral blij van worden. Maar die aankoopkeuze kun je wel bewust doen; past het bij de rest van mijn garderobe? Kan ik het goed combineren? En ga ik het een langere tijd dragen? Samen met de goede pasvorm en kwaliteit van Je m’appelle is dit een vorm van duurzaamheid.

 

Onze leveranciers

Onze leveranciers hebben samenwerkingen met organisaties die specifieke onderdelen van ons productieproces van duurzame ontwikkelingen verzekeren.

 

Duurzame initiatieven

Wij vinden het onze plicht om bij te dragen aan een beter milieu, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie. We hebben onszelf daarom doelen gesteld die hoog op onze prioriteitenlijst staan.

 

Wees lief voor je kleding

Wanneer je kleding met liefde koopt, kun je het ook zo behandelen. Wij geven jou graag tips hoe je ervoor zorgt dat jouw kleding langer meegaat.