Gepaste & stijlvolle begrafenis kleding kopen

Het dragen van gepaste begrafenis kleding is een teken van respect voor de overledene, de nabestaanden en de gelegenheid zelf. Ben je op zoek naar geschikte kleding voor een begrafenis of uitvaart? Bij Je m'appelle heb je de keuze uit een grote collectie begrafenis kleding in ingetogen kleuren zoals zwart en donkerblauw. 

Welke kleding draag je naar een uitvaart?

Na het ontvangen van een uitnodiging voor een uitvaart, vraag je je misschien wel af welke kleding nu gepast is om te dragen. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de wensen van de nabestaanden en/of overledene. Sommige mensen vragen genodigden bewust om lichte of vrolijke kleding te dragen, om het leven van de overledene te vieren. Ook zie je vaak dat er op uitvaarten van kinderen voor lichte/gekleurde kleding wordt gekozen. Donkere kleding wordt dan liever vermeden.

Toch is en blijft het op de meeste (traditionele) begrafenissen gebruikelijk om donkere kleding te dragen. Zwarte kleding wordt dan ook vaak gedragen naar een uitvaart. Denk aan een zwarte jurk of tuniek, zwarte broek of zwarte blazer met bijpassende zwarte pantalon. Bij bepaalde religies is een geheel zwarte outfit gewenst tijdens een begrafenis en bij andere uitvaarten mogen ook andere, ingetogen kleuren zoals donkerblauw of grijs in de kleding verwerkt worden. Soms mogen ook wat lichte accenten zoals wit gebruikt worden. 

Houd ook rekening met de locatie en het tijdstip van de begrafenis. Als een deel van de uitvaart bijvoorbeeld plaatsvindt in een kerk, is het vaak gepast om in ieder geval je schouders en knieën te bedekken. Houd ook rekening met het jaargetijde. Op een regenachtige herfst- of winterdag is het wel zo prettig als je jezelf warm en droog kan houden tijdens de uitvaart.

Vaak staat ook op de uitnodiging of in de rouwadvertentie vermeld welke kleding gewenst is. Bij twijfel of onduidelijkheid, kun je eigenlijk altijd beter voor begrafenis kleding in een donkere kleur kiezen. Dit is een 'veilige' keuze. 

Begrafenis kleding voor dames

Bij Je m'appelle vind je een grote collectie dameskleding die geschikt is voor begrafenissen en uitvaarten. Deze donkere, zwarte kledingstukken zijn makkelijk te combineren met andere items uit onze collectie en ook met andere donkere kledingstukken die je misschien al in je kledingkast hebt hangen.

De zwarte kledingstukken op deze pagina zijn vrijwel allemaal gemaakt van travelstof. Dit is een comfortabele stretchstof die niet kreukt, snel droogt en ademend is, waardoor je je de hele dag fris voelt en niet zweet. Onze travelstof kleding is bovendien slijtvast, duurzaam en tijdloos. Een kledingstuk dat je in het bijzonder aanschaft voor een uitvaart, kun je ook hierna nog prima dragen. 

54 producten

per pagina

54 producten

per pagina