Wees lief voor je kleding

Wanneer je kleding met liefde koopt, kun je het ook zo behandelen. Door je kleding goed te behandelen, gaat het langer mee. Zo kan je op een duurzame manier met je kleding omgaan vooral op het gebied van reinigen.

Kleding wordt over het algemeen veel te vaak gewassen en dat laat een CO2 voetdruk achter. Dit kun je verminderen door de volgende tips:

  • Was kleding niet te vaak; handmatig kun je ook al veel vlekken verwijderen. Kleding na dragen goed laten luchten, om een wasbeurt uit te stellen.
  • Was niet op te hoge temperatuur; de temperatuur die aangegeven wordt op het etiket is een maximaal advies, bij lagere temp wordt het ook al schoon door zeepproducten en de wasmachine.
  • Maak minder gebruik van de wasdroger, ophangen is een duurzaam alternatief. Naast energie besparen, kreukt je kleding ook veel minder en blijft het beter in vorm.
  • Strijken; is zeker niet bij elk kledingstuk noodzakelijk! Wanneer je de natte was direct uithangt, scheelt dit al heel veel kreukels (lees: ook inspanning & energie!) net zoals een vochtige badkamer. Het effect van stoom maakt de kleding glad. Travelkwaliteit hoeft helemaal niet gestreken te worden!

Natuurlijk koop je wat je mooi vindt en dat moet zeker zo blijven vinden wij. Want fashion heeft nog steeds de 'fun' factor; je moet er vooral blij van worden. Maar die aankoopkeuze kun je wel bewust doen; past het bij de rest van mijn garderobe? Kan ik het goed combineren? En ga ik het een langere tijd dragen? Samen met de goede pasvorm en kwaliteit van Je m’appelle is dit een vorm van duurzaamheid.


Onze leveranciers

Onze leveranciers hebben samenwerkingen met organisaties die specifieke onderdelen van ons productieproces van duurzame ontwikkelingen verzekeren.


Lees meer

Duurzame initiatieven

Wij vinden het onze plicht om bij te dragen aan een beter milieu, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie. We hebben onszelf daarom doelen gesteld die hoog op onze prioriteitenlijst staan.


Lees meer