Duurzame initiatieven

Als bedrijf willen we graag onze verantwoordelijkheid nemen. We vinden het onze plicht om bij te dragen aan een beter milieu, niet alleen voor onszelf, maar ook voor de volgende generatie. We hebben onszelf daarom doelen gesteld die hoog op onze prioriteitenlijst staan.

CO2-footprint

Onze klanten kiezen graag voor het gemak van online shoppen. Lekker winkelen op het moment dat het beste uitkomt. Dat snappen wij als geen ander. Wij pakken die bestellingen dan ook met plezier in en laten ze door DHL de volgende dag al bij je bezorgen. Zo gaat dat ook bij onze online collega’s. Al met al zorgt dat in Nederland voor miljoenen pakketjes per jaar en heel veel bezorgbusjes die heel veel kilometers maken…. Wil je zelf bijdragen aan reducering van die kilometers om de CO2 uitstoot te verminderen, kies dan voor een DHL pick-up point en combineer het ophalen van je pakketje met de boodschappen die je toch al moet doen. Dat zorgt voor gemiddeld 95% minder CO2-uitstoot dan laten bezorgen. Wij motiveren dat graag en gaan dat belonen met korting op de bezorgkosten wanneer je voor een DHL pick-up point kiest. Onze bezorgpartner DHL compenseert 100% middels hun GoGreen programma en investeert bovendien in elektrische voertuigen, groene City Hubs en sorteercentra.

Anderen blij maken

Er is niets leukers dan geven en een ander blij maken. Zo zorgt Je m’appelle ervoor dat de retouren die niet verwerkt kunnen worden niet op de kledingstapel terecht komen, maar naar een project gaat dat er voor zorgt dat ook mensen met een kleine portemonnee kleding kunnen shoppen. Van de opbrengsten worden onder andere opleidingstrajecten gestart en de bouw van scholen gefinancierd in onder andere Albanië, Elandsdoorn en Kenya. De kleding die niet verkocht wordt gaat vervolgens naar instellingen en landen die het heel goed kunnen gebruiken.

Duurzame initiatieven in de toekomst

Duurzame collecties

We streven ernaar om de duurzaamheid van onze collecties te verbeteren. Wij willen dit in de toekomst in verschillende stappen doen:

  • In 2023 moet 15% van onze volledige collectie gemaakt zijn van gerecycled, organisch of bio based materiaal
  • In 2025 moet 25% van onze volledige collectie gemaakt zijn van gerecycled, organisch of bio based materiaal
  • In 2030 moet 50% van onze volledige collectie gemaakt zijn van gerecycled, organisch of bio based materiaal

Je m’appelle Marché

We zijn trots op de kwaliteit van onze producten. Doordat we werken met hoogwaardige materialen gaat onze kleding langer mee en blijft het dus ook langer mooier, wat zorgt voor minder waist. Toch vinden we het allemaal leuk om regelmatig iets nieuws te kopen. Om te zorgen dat onze kleding niet op de steeds groeiende kledingstapel terecht komt ontwikkelt Je m’appelle een online shop waar je je ‘oude’ Je m’appelle  producten kan verkopen. Zo draag je bij aan sustainability en maak je een ander blij. In 2025 moet onze Marché live zijn


Onze leveranciers

Onze leveranciers hebben samenwerkingen met organisaties die specifieke onderdelen van ons productieproces van duurzame ontwikkelingen verzekeren.


Lees meer

Wees lief voor je kleding

Wanneer je kleding met liefde koopt, kun je het ook zo behandelen. Wij geven jou graag tips hoe je ervoor zorgt dat jouw kleding langer meegaat.


Lees meer